Over mij

 

Sgixlights is een creatie van Kylian Schiks, 'een creatieve papier enthousiast en kunstenaar met zeker 10 jaar ervaring in de origami kunst'.

Toen ik 7 jaar jong was maakte ik al papieren bootjes. Kleine bootjes van de bekende vouwblaadjes, tot extreem grote, maar vooral heel veel!

Via YouTube leerde ik de kunst van 'fractale origami', een afsplitsing in de origami kunst waarbij niet één maar meerdere vellen papier worden gebruikt om uiteindelijk één geheel te creëren.

 

Naarmate mijn ervaring met fractale origami groeide, kreeg ik steeds meer inspiratie om zelf geheel nieuwe 3-dimensionale vormen te maken van papier. Ik kwam tot de conclusie dat de mogelijkheden eindeloos zijn! Tot op heden verbaas ik mijzelf nog steeds over de hoeveelheid aan mogelijkheden die nog niet uitgeprobeerd zijn.

Tijdens mijn studie in de agrarische sector stond mijn creativiteit niet stil. Ik bleef mijn origami hobby beoefenen én ik leerde het magische effect van transparant papier kennen: 'Wauw! al die verschillende vouwen geven een uniek effect als je het tegen het licht in houdt'

 

Ik dacht: 'Op deze manier is het mogelijk om al mijn creaties een functie geven, verlichten!' Mijn nieuwe hobby groeide vanaf dit moment uit tot een mix van transparant papier, fractale origami en led verlichting.

 

Met het ontwerpen van design lampen ben ik niet meer gestopt, sterker nog, ik ben ze gaan verkopen: ik presenteer u 'Sgix Lights'


Contact opnemen? Dat mag!